Verlaten gebouwen en tunnels -Yasmin - Yasmin
24
post-template-default,single,single-post,postid-24,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Verlaten gebouwen en tunnels -Yasmin

Het betreden van verlaten gebouwen behoort tot de meest voorkomende vorm van urban exploring. Meestal gaat het daarbij om verlaten oude fabriekspanden, maar vaak ook voormalige ziekenhuizen, scholen, kantoorgebouwen of gestichten. Kastelen en kerken zijn ook een favourite. Vaak zijn deze gebouwen zwaar aangetast door ouderdom en bespoten met graffiti. die gebouwen worden vooral vanwege hun architectuur, zoals bijvoorbeeld kastelen en kerken, of uit historische interesse bezocht.

Tunnels

Er zijn niet alleen maar verlaten gebouwen. Tunnels en andere ondergrondse locaties, zijn voor sommige onderzoekers een specialiteit; zulke locaties kunnen variëren van mijnschachten en mergelgrotten tot riolen en verkeerstunnels of holle ruimten onder een brug. Deze tak van urbex brengt meer risico met zich mee en vraagt daarom ook om speciaal materiaal. Zoals gasdetectie, speciale belichting en plattegronden.

Niet-verlaten gebouwen

Sommige mensen onderzoeken niet-verlaten gebouwen, wat ook wel binnendringen word genoemd. Dat kan lopen van het bekijken wat zich in een schoonmaakhok bevindt tot het ronddwalen in de ondergrondse gangen van ziekenhuizen.

Geen reactie's

Geef een reactie